Vierailukeskuksen rakentaminen täydessä vauhdissa

Äänekosken tehdasalueelle rakentuva Metsä Groupin vierailukeskus on kuluvan talven aikana noussut harjakorkeuteensa. Kesällä 2018 aukeava keskus tarjoaa läpileikkauksen konsernista elämyksellisellä ja mieleenpainuvalla tavalla.

Vierailukeskustyömaalla tehdään parhaillaan sisävalmistelutöitä, kuten tasoitus- ja maalaustöitä sekä lattioiden viimeistelyjä noin 60 henkilön voimin. Syys-lokakuun 2017 taitteessa käynnistynyt rakennusprojekti on edennyt suunnitellusti.

Rakentamisen osalta valmiusaste on tällä hetkellä yli 75 prosenttia. Rakennuksen valmistuttua on vuorossa näyttelyn rakentaminen, ja vierailukeskus aukeaa kesällä 2018.

Keskus täynnä tietoa ja elämyksiä

Vierailukeskus kantaa nimeä Pro Nemus, joka on latinaa ja tarkoittaa ”metsän puolesta”. Keskuksen tarkoituksena on välittää koko Metsä Groupin tarinaa viihdyttävien ja toiminnallisten kokemuspisteiden, näyttelyiden ja installaatioiden kautta.

”Pro Nemus on monipuolinen ja vuorovaikutteinen elämyskokonaisuus, joka tarjoaa uudenlaisen tavan tuotteidemme, innovaatioidemme sekä biotalouden mahdollisuuksien esittelyyn”, kertoo Metsä Groupin markkinointiviestintäpäällikkö Katariina Saelan.

Näyttelyyn tulee muun muassa virtuaalisia tehdaskierroksia, hakkuukonesimulaattori, tietoa biotuotetehtaan ekosysteemistä, ideointityökalu ja tietysti oikeita lopputuotteita. Yksi vaikuttavimmista installaatioista on kestävä metsätalous -näyttely, jossa oikeisiin puunrunkoihin heijastetaan tietoa metsiemme puustosta ja kestävästä metsien käytöstä.

Rakennus on jo itsessään hieno arkkitehtuurinen referenssi Metsä Groupin puutuotteista. Kerto-puu ja vaneri jäävät näkyville osaksi näyttelykokonaisuutta.

Vierailukeskus on tarkoitettu Metsä Groupin eri sidosryhmille. Lisätietoa keskuksen varauskäytännöistä kerrotaan Metsä Groupin verkkosivuilla kevään aikana.

Metsä Groupin vierailukeskus rakentuu Äänekosken tehdasalueelle aivan biotuotetehtaan tuntumaan. Mittava puurakennus on valmistunut perustusten tekemisestä lähtien sääsuojan sisällä. Kuvat: Metsä Group
Rakentamisen valmiusaste on tällä hetkellä yli 75 prosenttia, ja töiden painopiste on sisävalmistelutöissä. Seuraavana vuorossa on keskuksen ulkokuoren viimeistely, biotuotetehtaan suuntaan tulevan lasiseinän asennus sekä sääsuojan purkaminen.
Vierailukeskus on itsessäänkin arkkitehtuurinen referenssi Metsä Groupin puutuotteista. Rakennuksessa on nähtävillä esimerkiksi erilaisia Kerto-puuyksityiskohtia.

 

 

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle