Suomen Metsäyhdistyksen ansioplaketti Metsä Groupin biotuotetehtaalle

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalle myönnettiin Suomen Metsäyhdistys ry:n ansioplaketti Metsäpäivien avajaisissa Helsingin Messukeskuksessa 5.11.2015.

Suomen Metsäyhdistys perusteli valintaansa seuraavasti:

Ansioplaketin saa Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdas, joka on jätti-investointi Suomeen ja biotalouteen. Tehdas on Suomen historian suurin metsäteollisuusinvestointi, joka tähtää määrätietoisesti myös uuden metsäbiotalouden ytimeen ja etsii aktiivisesti uudenlaisia käyttömahdollisuuksia puuraaka-aineelle. Tehdas otetaan käyttöön Suomen juhlavuonna 2017. Sillä on ollut jo nyt erittäin suuri merkitys metsäalalle, ja se on luonut positiivista virettä koko Suomeen.

Metsä Fibren tuotanjohtaja Ismo Nousiainen vastaanotti ansioplaketin.

”Suomen metsäyhdistys tekee tärkeää työtä metsätalouden edistämiseksi Suomessa. Huomionosoitus biotuotetehtaalle on arvokas ja kannustaa meitä yhä vahvempiin suorituksiin suomalaisen metsän ja metsään perustuvan biotuoteteollisuuden kehittämiseksi.", Nousiainen kertoo.

Yritykselle tai yhteisölle jaettavan ansioplaketin lisäksi Suomen Metsäyhdistyksen hallitus päätti jakaa tänä vuonna neljä hopeista ansiomerkkiä. Hopeinen ansiomerkki myönnettiin Urpo Kärrille, Erkki Oksaselle, Mari Parikka-Nihtille ja Ritva Varikselle.

Valokuvaaja Erkki Oksanen, Metsä Fibren tuotantojohtaja Ismo Nousiainen, kuvanveistäjä Urpo Kärri, Puumiesten Liiton toiminnanjohtaja Ritva Varis ja ympäristökasvattaja Mari Parikka-Nihti ottivat vastaan Suomen metsäyhdistyksen huomionosoitukset Metsäpäivillä 2015. Kuva: Anna Kauppi / Suomen Metsäyhdistys ry

Lisätietoja:
Suomen Metsäyhdistys ry:n tiedote
Metsäpäivät 2015 – Vähemmästä enemmän: http://www.smy.fi/metsayhdistys/metsapaivat/

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle