Metsä Group mukana Suomen tulevaisuus -sarjassa

Suomen Tulevaisuus -tiededokumenttisarja käsittelee laajasti ihmiskuntaa kohtaavia haasteita ja sitä, miten suomalainen osaaminen voisi auttaa niiden ratkaisemisessa.

Sunnuntaina 27. maaliskuuta kello 14.00–15.00 sarjan juontaja, akatemiaprofessori Howy Jacobs tutustuttaa katsojat uusiutuvan energian tuottamiseen liittyviin teknologioihin ja Metsä Groupiin uusiutuvan energian tuottajana. Sarja esitetään MTV3-kanavalla.

Tässä sarjan järjestyksessään toisessa jaksossa haastateltavana ovat Metsä Groupin kestävän kehityksen johtaja Riikka Joukio, Metsä Fibren toimitusjohtaja Ilkka Hämälä, tutkimusjohtaja Niklas von Weymarn, Metsä Fibren Joutsenon sellutehtaan johtaja Jaakko Anttila ja Metsä Fibren biotuotetehtaan linjaprojektipäällikkö Jukka Kiuru.

Lisätietoja sarjasta osoitteessa www.suomentulevaisuus.com.

Suomen tulevaisuuden toisessa jaksossa haastateltiin monia metsägroupilaisia, kuten Metsä Fibren Joutsenon sellutehtaan johtaja Jaakko Anttilaa. Kuvassa myös laboratoriotyöntekijä Niina Pulkkinen.

Suomen tulevaisuus käsittelee maan tulevaisuuden näkymiä ennen kaikkea tieteen ja talouden näkökulmasta. Millaisen osaamisen ja minkälaisten tuotteiden ja rakenteiden varassa Suomen seuraava nousu on? Mikä on tieteen ja perustutkimuksen rooli tulevaisuuden rakentamisessa? Sarja on suurin maassamme koskaan toteutettu tiedesarja televisiossa.

Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin MTV3-kanavalla 28.2.2016 ja sen aihe oli Sellun uusi elämä, jaksossa käsiteltiin metsäteollisuutta ja sen vaikutusta koko suomalaiseen yhteiskuntaan. Tieteellisen tutkimuksen ja tuotekehittelyn ansiosta selluloosa taipuu nyt monenlaisiin uusiin käyttötarkoituksiin kuten petrokemian tuotteiden korvaajaksi. Jaksossa tarkasteltiin voiko suomalainen selluosaaminen vapauttaa miljoonia hehtaareja puuvillan viljelystä ruoantuotantoon ja lisätä vientiä, työpaikkoja ja hyvinvointia? Myös biotaloutta ja Metsä Groupia sivuttiin. Jakso on nähtävissä MTV3-kanavan Katsomossa.

Suomen tulevaisuus -sarjan juontaja on yksi Suomen tunnetuimmista ja kansainvälisesti arvostetuimmista huippututkijoista, akatemiaprofessori Howy Jacobs.

Jaksoja on yhteensä kahdeksen ja ne esitetään kuluvan vuoden aikana. Sarjan pilottijakso löytyy Suomen tulevaisuuden Vimeo-sivulta osoitteesta: https://vimeo.com/141634352?ref=tw-share.

 

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle