Metsä Group ja Helsingin Satama valmistelevat Äänekosken biotuotetehtaan sellunvientiä Vuosaaren satamasta

Vuosaaren valintaa vientisatamaksi puolsivat sen saavutettavuus niin maalta kuin mereltä ja sataman keskeinen asema Suomen ulkomaankaupassa. Sataman infrastruktuuriin tehdyt investoinnit ja sen nykyinen rooli Metsä Groupin yhtiöiden vientisatamana luovat hyvät puitteet kilpailukykyisen ratkaisun rakentamiseen niin Metsä Groupin kuin yhteiskunnankin kannalta.

”Näemme Vuosaaressa erinomaiset mahdollisuudet kehittää toimintaa, joka tukee tehokasta ja kilpailukykyistä logistista kokonaisuutta”, Metsä Groupin logistiikkajohtaja Jari Voutilainen toteaa. ”Tämä on tärkeä virstanpylväs vientilogistiikan suunnittelussa valmistellessamme kevään investointiesitystä. Kustannustehokas ja häiriötön logistiikka on keskeinen tekijä päätettäessä investoinnista.”

Mahdollinen investointipäätös biotuotetehtaan rakentamisesta tehdään ensi keväänä. Myönteinen päätös tarkoittaisi tuotannon käynnistämistä vuonna 2017. Tehdas lisäisi Metsä Groupin vuotuisia vientitoimituksia 800 000 tonnilla, joka vastaa noin 35 junavaunullista sellua päivässä.

Lisätiedot:

Logistiikkajohtaja Jari Voutilainen, Metsä Group
Soittopyynnöt Terhi Kylänlahti, puh. 010 465 4202 tai 050 598 8744 tai Reeta Kaukiainen, puh. 050 522 0924

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle