Lehdistötiedote: Biotuotetehtaan rahoitussopimukset allekirjoitettu

Metsä Group lehdistötiedote 11.6.2015
 
Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre Oy on 10.6.2015 allekirjoittanut Äänekosken biotuotetehdasprojektiin liittyvät rahoitussopimukset sekä uusinut nykyisen 270 miljoonan euron valmiusluottolimiittinsä. Biotuotetehdasprojektin rahoituspaketti on yhteensä 750 miljoonan euron suuruinen ja koostuu useammasta eri lainajärjestelystä. Uusi valmiusluottolimiitti on puolestaan 300 miljoonaa euroa ja erääntyy viiden vuoden kuluttua allekirjoituksesta. Lisäksi yhtiö on allekirjoittanut 150 miljoonan euron osakaslainasopimuksen Itochu Corporationin kanssa.
 
Biotuotetehdasprojektin velkarahoitus muodostuu 400 miljoonan euron Finnveran takaamasta lainasta, 200 miljoonan euron lainasta Euroopan Investointipankilta (EIB), 80 miljoonan euron lainasta kaupallisilta pankeilta sekä 70 miljoonan euron Ruotsin vientiluottolaitoksen EKN:n takaamasta lainasta.
 
Rahoituksen koordinaattorina on toiminut Nordea. Muut rahoitukseen osallistuvat rahoittajat ovat Danske Bank, DNB Bank, Pohjola Pankki, SEB, Svensk Exportkredit ja Swedbank.
 
METSÄ GROUP
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Ilkka Hämälä, Metsä Fibren toimitusjohtaja, puh. 010 465 5026

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle