Biotuotetehtaan harjannostajaisia juhlittiin perinteisin menoin paalaamon työmaalla

Kuva: Hanne Manelius

Metsä Groupin biotuotetehtaan harjannostajaisia vietettiin keskiviikkona 18.5.2016 Äänekoskella.

Juhlapaikkana toimi paalaamon työmaa, jossa juhla alkoi kello 14 perinteisellä harjannostajaisten tarjoilulla: hernekeittoa, leipää ja alkoholiton olut sekä tilaisuuden päätteeksi vadelmakakkukahvit.

Seremoniamestarina toimi työmaapäällikkö Teppo Virtala.

Juhlapuheet pitivät biotuotetehdasprojektin johtaja Timo Merikallio, rakennuspäällikkö Pekka Salomaa ja työmaan pääluottamusmies Ari Harlamow, työmaan urakoitsijoita edusti juhlapuheella Graniittirakennus Kallio Oy:n projektinjohtaja Teemu Lantto.

Lantto kertoi juhlapuheessaan kuinka Suomen metsäteollisuuden historian suurimman investoinnin työmaa on yhtä aikaa haastava ja opettavainen.

- Tällainen projekti on mielenkiintoinen, se haastaa myös meidät rakentajat ja vaatii meiltä toimintamallin mukauttamista. Haastavaa ei ole ainoastaan projektin suuri koko ja tekninen vaikeusaste, vaan näiden lisäksi vaatimuksia kasvattavat tuotantolaitosprojekteille tyypillinen nopea toteutusaikataulu, siitä johtuva suunnittelun ja työmaalla tehtävien töiden limittäminen sekä samalla rakennusalueella toimivien urakoitsijoiden suuri lukumäärä, Lantto totesi.

- Meidän kaikkien yhteisenä tavoitteena on koko biotuotetehdasprojektin onnistuminen niin työturvallisuuden, laadun, kustannusten kuin aikataulunkin osalta, Lantto päätti puheensa ja kiitti Metsä Fibreä, ammattiliittoja ja kaikkia yhteistyökumppaneita.

Harjannostajaisten musiikista vastasivat Äänekosken Työväen Soittajat kapellimestarinaan Esko Eirola ja solistinaan Jukka Vehkala. Juhlassa kuultiin marssimusiikkia, joista yksi klassikko oli Muistoja Pohjolasta. Solistin esittämänä kuultiin kolme kappaletta: Maantieltä taloon, Amarillo ja Tuulensuojaan.

Harjannostajaisten menu piti sisällään hernekeittoa, alkoholitonta olutta ja leipää sekä tilaisuuden päätteeksi vadelmakakkukahvit. Kuvat: Hanne Manelius

Harjannostajaiset ovat perinteinen työmaajuhla

Harjannostajaiset ovat perinteinen rakentamisen juhla, jonka ajankohta on rakennuksen vesikattotöiden valmistuttua, kun rakennus on saatu sateelta suojatuksi. Ennen vanhaan katon nostamiseen tarvittiin paljon väkeä ja työ korvattiin järjestämällä työmaajuhlat.

Perinteisesti harjannostajaiset pidetään työmaalla ja ohjelmaan kuuluu juhlapuheita ja ruokailu. Suomessa harjannostajaisissa tarjotaan hernekeittoa ja juomana olutta.

Biotuotetehtaan paalaamo tarjosi sopivat ja aidot työmaapuitteet harjannostajaisjuhlaan. Kuvat: Hanne Manelius

 

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle