Biotuotetehdashankkeelle haetaan aktiivisesti kumppaneita

Metsä Fibren tutkimusjohtaja Niklas von Weymarn esitteli 14. toukokuuta järjestetyssä SHOK Summit -tapahtumassa Metsä Groupin uutta sellutehdaskonseptia elinkeinoelämän, teknologiateollisuuden ja tutkimusyhteisöjen vaikuttajista koostuneelle kutsuvierasjoukolle.

”Koska maailma ympärillämme muuttuu, on sellutehtaidenkin muututtava”, von Weymarn kiteytti sanomansa.

Metsä Group oli mukana SHOK Summit -tapahtumassa FIBIC-tutkimusyhteistyöhankkeiden kautta. Finnish Bioeconomy Cluster FIBIC Oy on yksi Suomen kuudesta strategisen huippuosaamisen keskittymistä (SHOK). FIBICin tehtävä on kytkeä suomalaisen biotalouden eri sektorit entistä tiiviimmin yhteen ja synnyttää niiden välille yhteistyötä. Metsä Group hyödyntää Äänekosken biotuotetehdashankkeessa omien kehityshankkeidensa lisäksi FIBIC-yhteistyössä saavutettuja tutkimustuloksia.

Äänekosken biotuotetehdashanke on herättänyt runsaasti kiinnostusta niin julkisuudessa kuin nykyisissä ja mahdollisissa uusissa yhteistyökumppaneissa.

”Jotta biotuotetehdaskonseptimme toteutuu, tarvitsemme mukaan sekä uusia että nykyisiä kumppaneita”, von Weymarn korostaa. ”Yhteydenottoja on tullut paljon, ja nyt identifioimme niistä ne, joissa yhteistyö koituisi molempien hyödyksi.”

”Löytääksemme parhaiten meille sopivat kumppanit haluamme olla mukana kehitystyön eri tasoilla ja siellä, missä jalostetaan ideoita. Siksi teemme aktiivisesti yhteistyötä niin oppilaitosten kuin pk- ja startup-yritysten kanssa.”

Yksi esimerkki tällaisesta oli 9.–11. toukokuuta järjestetty Startup Weekend Helsinki -tapahtuma, jossa von Weymarn ja Metsä Fibren kehitysjohtaja Ismo Reilama olivat mukana mentoroimassa nuorten osallistujien pienryhmissä kehittämiä liiketoimintaideoita. Tapahtuma keskittyi erityisesti kestävään kehitykseen ja biotalouteen, ja sen päätteeksi esiteltiin 9 liiketoimintaideaa. Voittajana palkittiin kartonkiratkaisuun perustuva, biohajoava kasvien mullaton kotikasvatusjärjestelmä.

 

Niklas von Weymarn osallistui Startup Weekend Helsinki -tapahtumaan mentorin roolissa.

 

Niklas von Weymarn esitteli uutta sellutehdaskonseptia SHOK Summit -tapahtumassa.

 

Kuvat: Jani Kohtanen ja Peter Forsgard

 

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle