Biotuotetehdashanke etenee: vanhan sellutehtaan purkutyöt alkavat

Valmistautuminen biotuotetehtaan rakentamiseen Äänekoskelle on käynnissä. Seuraava konkreettinen askel on käytöstä poistetun, vanhan sellutehtaan purkutyöt, joilla tehdään tilaa samalle alueelle suunnitellulle biotuotetehtaalle. Purkutyöt alkavat torstaina 9.10.2014 kello 12, ja niiden arvioidaan kestävän puoli vuotta.

Päätös investoinnista uuteen biotuotetehtaaseen tehdään ensi keväänä, ja tuotanto on tarkoitus käynnistää vuonna 2017. Purkaminen aloitetaan varhaisessa vaiheessa, jotta uuden tehtaan rakentaminen voidaan aloittaa heti investointipäätöksen jälkeen.

Purkuhankkeesta vastaa biotuotetehtaan projektiorganisaatio. Pääurakoitsijaksi on valittu teollisuuden purkutöihin erikoistunut suomalainen Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut Oy. Metsä Fibrellä on aikaisempaa kokemusta yhteistyöstä Deleten kanssa muilla tuotantolaitoksilla.

Purettava, vanha sulfaattiselluloosatehdas oli toiminnassa Äänekoskella vuosina 1961–1985. Tuotannon päättymisen jälkeen prosessilaitteet purettiin 90-luvulla, mistä lähtien tehdas on ollut tyhjillään. Purettavien rakennusten tilavuus on yhteensä noin 250 000 m3, eli kyseessä on noin 2,5 kertaa Eduskuntatalon kokoinen rakennus. Purkamisesta syntyy murskattua betonia ja tiiltä, joita hyödynnetään uuden tehtaan maanrakennuksessa. Muut jätteet sijoitetaan käsittelyluvan mukaisiin kohteisiin.

Purkualue eristetään muusta tehdasalueesta, eivätkä purkutyöt vaikuta käynnissä olevien tehtaiden toimintaan. Purkamisesta ei aiheudu melu- eikä ympäristöhaittoja.

Lisätietoja antaa Timo Merikallio, projektijohtaja, Metsä Fibre Oy, puh. 050 5989 342

Vanhan sulfaattisellutehtaan purettavat rakennukset on merkitty kuvaan vihreällä. Taustalla sijaitseva tummanvihreä tehdas on Metsä Fibren nykyinen sellutehdas. Etualalla on mm. Metsä Boardin kartonkitehdas.

Lataa kuvia

Avaa esitys

 

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle