Andritzin pääjohtaja: Biotuotetehdas edustaa modernia teollisuutta

ANDRITZ AG:n pääjohtaja Dr Wolfgang Leitner kertoo Metsä Groupin biotuotetehdasprojektin olevan erittäin mielenkiintoinen hanke aina siitä saakka kun hän ensimmäisen kerran kuuli suunnitelmista. Leitner sanoo biotuotetehtaan olevan lupaava projekti ja tehdas aina teknisistä ratkaisuista ympäristötehokkuuteen ja selluntuotannon suureen 1,3 miljoonan tonnin vuosimäärään. Leitner kuvaileekin biotuotetehtaan edustavan modernia teollisuutta.

- Lisäksi kaikki mahdollisuudet, joita biotuotetehtaan ympärille muodostuu sellun jatkojalostamisen suhteen muiksi biotuotteiksi, ovat lupaavia. Biotuotetehdas todella edustaa modernia teollisuutta, Leitner toteaa.

Itävaltalainen Leitner vieraili työmaalla Äänekoskella maanantaina 21.3.2016 ja ohjelmaan kuului muun muassa työmaakierros.

ANDRITZ AG:n omistama ANDRITZ Oy on toinen biotuotetehtaan päälaitetoimittajista. Yhtiö toimittaa uudelle tehtaalla kuitulinjan, puunkäsittelyn, haihduttamon ja kaustisoinnin. Toinen biotuotetehtaan pääalaitetoimittajista on Valmet Oy.

ANDRITZ AG:n pääjohtaja Dr Wolfgang Leitner (oik.) tutustui biotuotetehtaan työmaalla muun muassa yhtiön toimittaman keittimen työmaahan. Työmaan rakentamisesta kertoi Metsä Fibren rakennuspäällikkö Pekka Salomaa. Kuva: Metsä Group

 "Toteutus viestii koko Suomen kilpailukyvystä maailman sellumarkkinoilla."

Pääjohtaja Leitner huomautti biotuotetehtaan olevan merkki paitsi Metsä Groupin, myös koko Suomen kompetenssista toteuttaa vastaava projekti ja vastata sellun kasvavaan kysyntään Kiinassa.

- Toteutus viestii koko Suomen kilpailukyvystä maailman sellumarkkinoilla.

Itävallasta maanantaiaamuna Suomeen ja Äänekoskelle matkustanut Leitner kiittää Metsä Fibreä sujuvasta yhteistyöstä.

- Yrityksillämme on pitkä yhteinen historia useiden eri projektien parissa: täällä Äänekoskella reilut 30 vuotta sitten, Raumalla vuonna 1995 startanneen sellutehtaan parissa ja viimeisimpänä Joutsenon tehtaalla 2001. Yhteistyömme on hyvää, Leitner toteaa.

- On hienoa toimia sellaisen tahon kanssa, joka on ammattitaitoinen ja aikaansaava. Biotuotetehdaskonsepti on tarkentunut systemaattisesti suunnitelmien mukaan, Leitner toteaa.

Leitner seuraa itse tiiviisti Metsä Groupin projektin etenemistä, samoin kuin ANDRITZ:n muita isoja projekteja maailmalla. Työmaakierros Äänekoskella käsitti keskeisen ydintyömaan ja kohteena oli erityisesti osaksi kuitulinjaa tuleva keitin, joka on ANDRITZ:n toimittama ja jota pystytetään parhaillaan.

ANDRITZ Oy toimittaa biotuotetehtaalle kuitulinjan, puunkäsittelyn, haihduttamon ja kaustisoinnin, kuvassa taustalla keittimen työmaa, jonka laitteet kuuluvat yhtiön toimituksiin. Kuvassa vasemmalta ANDRITZ AG:n johtoryhmän jäsen Joachim Schönbeck, Metsä Fibren rakennuspäällikkö Pekka Salomaa, Metsä Fibren toimitusjohtaja Ilkka Hämälä, ANDRITZ AG:n pääjohtaja Dr Wolfgang Leitner sekä ANDRITZ Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Ilkka Evonen (Fiber Technologies -divisioona), varatoimitusjohtaja Ari Nieminen ja toimitusjohtaja Kari Tuominen. Kuva: Metsä Group

 

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle