10 000 turvallisuusperehdytyksen raja rikki

Metsä Groupin biotuotetehdastyömaalla Äänekoskella tuli täyteen koko projektin kymmenestuhannes turvallisuusperehdytys maanantaiaamuna 23. tammikuuta kello 7.50. Merkkipaalun rikkoi Vuokratyöpalvelu Parantainen Oy:n kautta työmaalla työskentelevä Niko Niemi. Niemi tekee työmaalla muun muassa lattioiden piikkaus-, tasoitus- ja pinnoitustöitä.

”Turvallisuusperehdytys tuntui kattavalta ja oli melko kätevä tehdä tietokoneella. Täällä vaikuttaa olevan hyvät puitteet työskennellä. Erityisesti on yllättänyt työmaan yleinen siisteys”, kuvaili Niemi ensimmäisenä työpäivänään.

Niko Niemi oli kymmenestuhannes turvallisuusperehdytyksen suorittanut henkilö. Tilaajavastuukoordinaattori Heini Konola onnitteli Niemeä perehdytyksen jälkeen. Kuvat: Metsä Group

Turvallisuus on ykkösasia kaikessa tekemisessä biotuotetehdasprojektissa, ja jokainen työmaalle saapuva uusi työntekijä suorittaa aivan ensimmäiseksi turvallisuusperehdytyksen työmaatoimistolla. Kolme varttia kestävässä koulutuksessa työmaan turvallisuuskäytännöt ja muut toimintatavat tulevat tutuiksi. Perehdytyksen jälkeen tarkistetaan muun muassa työntekijöiden työturvakorttien voimassaolo sekä tarvittaessa työluvat ja A1-todistukset. Kun kaikki asiat ovat kunnossa, työntekijälle luodaan kuvallinen henkilökortti, jolla pääsee liikkumaan työmaan porteista.

Jokainen työmaalle saapuva uusi työntekijä suorittaa aivan ensimmäiseksi turvallisuusperehdytyksen.

Tällä hetkellä työmaalla työskentelee keskimäärin 2 600−2 700 henkilöä päivässä. Suomalaisten osuus koko projektin työvoimasta on ollut 68 prosenttia.

Biotuotetehdasprojekti etenee suunnitellusti aikataulussaan, ja projektin kokonaisedistymä on yli 84 prosenttia. Vuonna 2017 keskiössä ovat tehtaan komissiointi eli testaus ja koekäyttö sekä startti vuoden kolmannella neljänneksellä.
 

comments powered by Disqus
Palaa etusivulle